سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سلام محب برمحبان حسین ع
صفحه ی اصلی |شناسنامه| ایمیل | پارسی بلاگ | وضعیت من در یاهـو |  Atom  |  RSS 
هرگاه خداوند، بنده ای را دوست بدارد، او رابا عبرت ها پند می دهد. [امام علی علیه السلام]
» آمارهای وبلاگ
کل بازدید :181081
بازدید امروز :26
بازدید دیروز :29
» درباره خودم
» لوگوی وبلاگ
سلام محب برمحبان حسین  ع
» لوگوی دوستان



















» آوای آشنا
» وقایع الایام

مناسبتهای روز بیست و ششم بهمن ماه

- رحلت عالم مجاهد و فقیه بزرگوار آیت الله « سید عباس مهری » ( 1366 ش )

- درگذشت سید علی نصر بنیانگذار تاتر ایران ( 1340 ش )

- درگذشت شاعره معاصر سپیده کاشانی ( 1371 ش )

 

1 – سید علی نصر فرزند سید احمد نصر الاصباء در سال 1270 ش در تهران به دنیا آمد . وی پس از اتمام تحصیلات و فراگیری زبان فرانسه به تدریس زبان فرانسوی و ریاضیات پرداخت . سید علی نصر بعدها وارد کارهای دولتی گردید و وزیر پست و تلگراف سفیر کبیر ایران در چین و هند و نیز نماینده ایران در سازمان ملل متحد شد . وی در آغاز مشروطیت به کار نمایش و تاتر روی آورد و اقدام به تاسیس تاتر ملی کرد . نصر برای آموختن فن تاتر به اروپا رفت و پس از بازگشت کمدی ایران را به سبک تاتر اروپایی تاسیس نمود . او در راستای گسترش این فن هنرستان هنرپیشگی را بنا نهاد و خود به تدریس تاریخ هنر پرداخت . سید علی نصر را به سبب تلاش های فراوانی که در عرصه تاتر و نمایش به انجام رسانده است به عنوان پدر تاتر ایران می دانند . علم الاشیاء در شش جلد ، تاریخ ایران و دنیا ، تاریخ عمومی وتاریخ مختصر ایران از جمله تالیفات سیروس و اشتباه لپی از نمایشنامه ها و تاریخ یونان و انقلاب فرانسه از جمله ترجمه های اوست . ایشان سرانجام در 70 سالگی در تهران درگذشت و در امامزاده عبدالله به خاک سپرده شد .

 

 2 – آیت الله سید عباس مهری در سال 1294 ش ( 1333 ق ) در شهر مهر واقع در استان فارس به دنیا آمد و پس از طی دروس مقدمات در زادگاهش راهی نجف اشرف شد . وی در نجف از محضر عالمانی همچون سید محمود شاهرودی ، سید محمد باقر محلاتی و سید محمد تقی بحر العلوم استفاده کرد و بنا به اصرار جمعی از مومنان برای تبلیغ دین و ارشاد مردم به کویت رفت . ایشان در طول سالیان اقامت در کویت و در جریان نهضت اسلامی مردم به رهبری امام خمینی با برپایی مجالس سخنرانی به مناسبت های گوناگون و با ارسال نامه و تلگراف به محضر علما و مراجع و با پخش اعلامیه پیام و نوار سخنان حضرت امام و دیگر بزرگان لحظه ای از فعالیت بازنایستاد و علیه جور شورید . در این میان سفارت ایران در کویت فعالیت گسترده ای علیه ایشان شروع کرد و مردم را با تهدید و تطمیع و با پخش شایعه های گوناگون وادار به دوری جستن از او و مسجد و مجلسش می نمودند این در حالی بود که بارها ایشان را تهدید به ترور می کردند . ایشان اولین موید امام از علمای خارج از کشور بود که پس از قیام 15 خرداد 42 ، تلگراف تند و آتشینی به محمد رضا پهلوی فرستاد که با این عمل ، وی تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی ، ممنوع الورود به ایران شد . منزل وی در کویت علاوه بر این که به عنوان کانون تبادل نظر در باره شیوه های مبارزه با رژیم ستمشاهی بود به عنوان واسطه ای بین امام در نجف اشرف و پیروان ایشان در ایران ، اروپا و سایر نقاط عمل میکرد . وی از زمان آشنایی با امام تا واپسین دم حیات دم از امام و راه او برنداشت و پیرو ایشان بود . پس از پیروزی انقلاب اسلامی حضرت امام آیت الله را به امامت جمعه کویت منصوب کردند که با تبعید آیت الله مهری نماز جمعه برگزار نگردید . این عالم بزرگوار سرانجام پس از عمری مجاهده در راه اسلام در 26 بهمن 1366 ش برابر با 26 جمادی الثانی 1408 ق در 72 سالگی درگذشت و در حرم مطهر حضرت معصومه ( س ) مدفون شد .

 

 3 – بانو سرور اعظم باکوچی مشهور به سپیده کاشانی در سال 1315 ش در کاشان و در خانواده ای که به مبانی اسلامی و مذهبی سخت پایبند بود به دنیا آمد . در شانزده سالگی به تهران مهاجرت کرد و در مسیر ادبیات و سرودن شعر فعالیت نمود . پروانه های شب اولین مجموعه شهر سپیده بود که در سال 1352 به چاپ رسید . وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت های ادبی خود را وسعت بخشید و با مطبوعات و رادیو و تلویزیون همکاری نزدیک داشت و سروده های انقلابی زیادی را فراهم ساخت به طوری که در سالهای جنگ تحمیلی عراق علیه ایران ، مرتب از صدا و سیما پخش می شد . وی همچنین از سال 1360 ، عضو رسمی شورای شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، مدتی مسئول صفحات ادبی مجله زن روز ، عضو حوزه اندیشه و هنر اسلامی سازمان تبلیغات اسلامی و عضو شورای عالی شعر و ادب صدا و سیما بود . خانم سپیده کاشانی شاعری خوش قریحه و نیکو پرداز بود و شعرش از لطافت و ظرافت خاصی برخوردار است و به سبک کلاسیک و نو شعر سروده است . سپیده کاشانی از یک بیماری کبدی رنج می برد و سرانجام هنگامی که برای مداوا در یکی از بیمارستان های لندن بستری شده بود . در 56 سالگی به سرای جاوید شتافت و سپس در بهشت زهرا به خاک سپرده شد . سخن آشنا و هزار دامن گل سرخ ، دو مجموعه شعری از اوست که بعد از فوتش به چاپ رسید . 



  • کلمات کلیدی :
  • مـــــــحـــــب:: 87/11/26:: 12:9 صبح | نظرات دیگران ()